De bekendste social media platform is al een aantal jaar Facebook. Het wordt wereldwijd gebruikt en iedereen kent het wel. Of je nou 14 jaar bent of als je 55 bent, bijna iedereen die een mobiele telefoon of een computer hebben gebruik het wel. Wat houdt Facebook nou eigenlijk precies in? Facebook is een online gratis sociaalnetwerk site. Facebook bestaat al sinds 4 februari 2004 en is mede opgericht door Mark Zuckerberg. Na dat je bent aangemeld kan je een persoonlijke profiel aanmaken, vrienden toevoegen. Je kan berichten plaatsen en delen en dan komen jou vrienden dat ook te zien in je zo geheette tijdlijn. Op dit moment zijn er maar liefst 2,072 miljard mensen maandelijks actief op Facebook. Geen een andere social media overtreft dat. Facebook heeft in 2014 voor 19 miljard dollar, omgerekend 14 miljoen euro de 2 de grootste social media platform overgekocht, namelijk Whatsapp. Dat geeft al aan hoe ongelofelijke budget Facebook heeft. Tevens had google een bod uitgebracht van 100 miljoen in 2011 voor Facebook. Tot verbazing van vele mensen heeft Facebook deze aanbieding rechtstreeks in de prullenbak gegooid.

Sinds kort zijn er ook Verhalen. Dat houdt in dat je net als op Snapchat en Instagram een verhaal kan toevoegen die voor 24 uur blijft.

Zelf gebruik ik geen facebook meer. Heb het vroeger wel gebruikt alleen ben ik meer van fan van Instagram aangezien dat ongeveer het zelfde is en werkt.

Tegenwoordig als je bij een bedrijf gaat solliciteren zoeken heel veel bedrijven je op via facebook, omdat ze dan een indruk kunnen krijgen van wie je bent en hoe je eruitziet.

Dus de tip van de dag is : Maak het niet te leuk op je Facebook profiel anders kunnen bedrijven negatief gaan denken over jou en dat zou je eventueel je droombaan kunnen kosten en dat is erg zonde.

Groetjes,

Rezan


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *