Tumblr is een sociaal Blogging systeem. Het is in 2006 ontwikkeld door David Karp & Marco Arment.  In 2013 is het bedrijf overgenomen door Yahoo!. Tumblr heeft veel weg van Twitter. Je kan net als bij Twitter elkaar volgen. Wanneer jij iemand volgt, zullen al zijn berichten in jou tijdlijn/dashboard terecht komen. Binnen het Dashboard kun je ook de berichten delen. Of terwijl rebloggen. Wanneer je dat doet kun je het bericht veranderen met je eigen commentaar. Ook kun je iemand anders zijn berichten te liken en reageren.  Tumblr is zeer populair. Vooral onder mensen tussen de 13 en 25 jaar oud. In maar 2013 had Tumblr maar liefst 6.6 miljard Page views. En in 2014 werden er meer dan 108 Miljoen Blogs gehost. De waarde van Tumblr word geschat op 1.1 Miljard Dollar.

 

Hoe werkt Tumblr nou eigenlijk precies?

Om een blog te kunnen maken dien je eerst een account aan te maken op de site. Ook heeft Tumblr een mobiele app. Zodat je niet altijd op je laptop/pc hoeft te zitten. Binnen Tumblr zelf heb je verschillende soorten mogelijkheden om berichten te plaatsen :

 

Video : Videobericht bestaat uit een video. Deze kun je zelf maken en uploaden vanaf je telefoon/pc.

Link : Een link bestaat uit beschrijvende tekst die gekoppeld is aan een andere website.

Foto : Je kunt een foto plaatsen vanuit je PC of telefoon.

Tekst : Tekstbericht bestaat uit alleen Tekst.

Chatbericht : Dit kan gebruikt worden om een deel van je gesprek te plaatsen.

Audio : Via een audiopost kun je bijvoorbeeld een muzieknummer worden geplaatst. Dan word deze vervolgens via en Flashplayer afgespeeld.

 

Wanneer je dus een eigen account hebt met blog erop, is het belangrijk om volgers te krijgen. Je kunt andere gebruikers gaan volgen in de hoop dat zij jou eventueel terug gaan volgen. Hoe meer volgers, hoe vaker je blogs worden bekeken / geliked.

Zelf gebruik ik geen Tumblr omdat ik alleen fan ben van Snapchat, Whatsapp & Instagram.

Groetjes,

Rezan


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *