Niet zo lang geleden ben ik samen met mijn dochter een bedrijf begonnen; La Taurina. Wat begon met een frustratie, is uitgelopen tot een merk voor vrouwen waarbij wij vrouwen willen motiveren om succesvol te zijn. Maar wat is nou succesvol? Dat is voor iedereen anders. En kun je succes meten dan? Mijn dochter is helemaal fan van succesvolle YouTubers, Instagrammers en Musers, die zijn succesvol omdat zij 20k volgers hebben. Dat is voor haar een graadmeter.

Mijn zoon is fan van bekende Nederlandse rappers zoals Sevn Alias, Boef en Josylvio. Hij vindt ze geweldig, want ze hebben succes. Ze dragen merkkleding zoals Stone Island & Balmain en rijden in mooie, nieuwe dure auto’s. Dat zijn voor hem graadmeters.

Succesvolle mannen dragen veelal pakken en succesvolle vrouwen hoge hakken en mooie jurkjes. Ze hebben veel te vertellen en iedereen hangt aan hun lippen omdat ze succes hebben. Als je wilt weten hoe ze zo succesvol zijn geworden, willen ze je dat graag vertellen via een duur seminar, event of online trainingsprogramma.

En ja…. Ik wil ook succesvol zijn, met mijn net opgestarte bedrijf. Maar ik heb geen 20k volgers, geen broeken van Bal main, geen dure elegante jurkjes, sterker nog, ik draag meestal een legging en een hoodie. En als ik een seminar zou organiseren zou niemand daar 150 euro voor neerleggen. Maar toch ben ik wél succesvol. Of beter nog; ik ben waardevol voor de mensen om me heen. Op mijn eigen manier. Niet omdat niet de hele wereld mijn drempels kan zien, betekent het dat ze er niet zijn.

Volgende week ben ik 12 jaar getrouwd met mijn man, dat is erg succesvol. Niet omdat het 12 geweldige jaren waren, in tegendeel. Er ging heel veel mis, zo veel dat we vaak genoeg hebben gedacht dat het misschien geen zin meer had. Maar wij hebben elkaar 12 jaar geleden beloofd dat we voor altijd samen zouden blijven en daar zijn we altijd in blijven geloven en daarom kunnen wij nu ook plannen maken voor een groot feest om volgend jaar ons 12,5 jarig jubileum te vieren en vele feesten daarna. Daarom zijn wij succesvol.

Als moeder van 3 kinderen heb ik een enorme uitdaging. Een jongen van bijna 17, een meisje van 11 en een meisje van bijna 7 jaar. Heel vaak moet ik in huis mijn stem laten horen om alles in het gareel te houden. Ik ben van de no-nonsense opvoeding en dat is, merk ik, niet helemaal meer van deze tijd. Iemand heeft onlangs zelfs de politie heeft gebeld om aan te geven dat ik mijn kinderen zou mishandelen. Hahaha, ik kan er nu om lachen, maar je voelt je toch even gekrenkt als dat je overkomt. Desondanks zijn mijn kinderen bijzonder zelfstandig, beleefd, sociaal en doelgericht. Het is soms erg puzzelen, maar het lukt mij altijd om ervoor te zorgen dat we hele leuke dingen samen doen. Soms 1 op 1 en soms met z’n allen. Met de leeftijdsverschillen die in huis rondlopen is het voor hun ook vaak een kwestie van aanpassen, maar ook dat hoort bij de opvoeding. Al met al als ik naar mijn kinderen kijk ben ik supertrots en ook daarin voel ik mij succesvol.

Mijn hobby is kickboksen. Ik mocht ooit een keer op het mooiste gala van Nederland vechten en sinds kort mag ik wat ik geleerd heb leren aan anderen; Ik geef kickboksles aan dames. Ik voel me helemaal in mijn element. In de ochtend staan er soms wel 28 dames te wachten op mijn instructies en zichzelf in het zweet te werken. Ben ik nou zo’n professional dat ik dat allemaal mag doen? Nee, helemaal niet. Ik doe mijn best in het kickboksen en heb er heel veel plezier in. Maar ik heb een kans gekregen om iets heel leuks te mogen doen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. En elke keer als deze dames mij bedanken voor de leuke les voel ik mij bijzonder vereerd dat ik hun dag een beetje leuker heb mogen maken en ook dan voel ik mij succesvol.

Zo zijn er een heleboel dingen waardoor ik mij succesvol voel. Mijn net geschilderde trap, mijn zelfgemaakte spelletjeskamer, alle vele leuke gezinsuitjes en mooie vakanties, verjaardagsfeestjes, maar ook het succesvol aanpakken van de problemen die ik op mijn pad tegenkom. Het succesvol schrijven van een bezwaarschrift voor onterecht in rekening gebrachte zorgkosten voor mijn moeder. Oplossingen vinden om de vaste lasten te kunnen verlagen zodat we genoeg tijd en geld overhouden om leuke dingen te doen, een luisterend oor bieden aan een vriendin in moeilijkheden, hulp bieden aan iemand die op zoek is naar een baan en ga zo maar door.

Ik wil graag een motivatie zijn, niet persé voor het grote publiek, maar vooral voor de mensen om me heen. En volgens mij lukt dat erg aardig en ben ik dus erg succesvol. Dat is nou mijn graadmeter.

Zonder 20k volgers, zonder merkkleding, gewoon in een legging en zonder een duur onlineprogramma of seminar heb ik jou net verteld hoe ik succesvol ben geworden. En ik weet zeker dat jij ook succesvol bent, kijk maar goed!


1 reactie

Chris Bosvelt · oktober 5, 2017 op 9:27 am

Heel mooi verwoord,Irina!Je bent een topper en alles in 1! Precies zoals je je verhaal beschreven hebt!
Je ouders zijn trots op je ! Waar je vader van boven trots is!
Succes verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *