Irina is lid van BNI Samuel Morse Almere, een netwerkbijeenkomst waar de leden aanbevelingen met elkaar uitwisselen, daar gaat zij elke dinsdagochtend heen maar deze week kon ze niet komen. Als je niet kan komen is het de bedoeling dat er iemand in jouw plaats gaat ter vervanging. Deze persoon houdt dan de pitch voor jou. Dat heb ik vorig jaar al eens gedaan voor haar en dat was erg leerzaam. Ik ging naar het BNI ontbijt en ik hield de pitch van Irina en een pitch die ikzelf had samengesteld over La Taurina. Het ging best goed voor de eerste keer en ik vond het best gezellig. Maar dit keer hebben wij het anders aangepakt.

Omdat Irina vorige week de beste pitch had gehouden mocht zij 2 minuten in plaats van 1 minuut pitchen. Irma Pas van Irma Pas Grafisch Ontwerp zou Irina vervangen, maar in plaats dat zij haar pitch voordroeg hebben we een creatief filmpje van 2 minuten samengesteld waarmee ze haar bedrijf op een leuke en creatieve manier presenteert. We hebben een paar plekken uitgezocht en een script samengesteld die bij deze plekken opgenomen werd en dat was erg leuk om te doen.

Het filmpje duurt 2 minuten maar de tijd die we erin gestoken hebben is wel een stuk langer. Irina moest de tekst precies uit haar hoofd weten en dat was soms best moeilijk, dus we moesten telkens bepaalde stukken opnieuw filmen tot het perfect was. Uiteindelijk hadden we alle scenes compleet en kon ik de stukken bij elkaar zetten, knippen en bewerken. Het bewerken was ook niet heel simpel want alle mislukte scenes zaten er nog tussen dus ik moest eerst de gelukte scènes eruit halen en die vervolgens op volgorde neer zetten. Nadat alles op volgorde stond moest ik de stukken waarbij ik aftelde eruit knippen en vervolgens heb ik nog een titel en wat teksten toegevoegd in de video.

Buiten het onthouden van de tekst, recht filmen en het bewerken van de video is het ook heel belangrijk dat de videokwaliteit goed is en dat je beschikt over goed licht,  dat kan van buitenaf zijn of dat kunnen studiolampen zijn. Wij waren afhankelijk van het licht dat naar binnen scheen dus elke keer tijdens het filmen moesten we een plek zoeken waar het licht in ons voordeel was en dat was nog best een opgave.

Het is mij opgevallen dat een korte video niet betekent dat er niet veel tijd in gestoken hoeft te worden en dat het best wel creativiteit eist om een leuk script te bedenken en het ook nog eens goed te kunnen bewerken. Maar al met al vond ik het leuk om een video te filmen en in elkaar te zetten.

Zie hieronder het resultaat

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *