Digital Nomads

Steeds vaker hoor je hierover, Digital Nomads. Maar wat zijn het nou eigenlijk? wat doen ze? En waarom? Hierover komt u straks meer te weten doormiddel van deze blog.

Digital Nomad komt vanuit de naam Nomad wat staat voor Nomaden, dat is een reizende bevolkingsgroep die nooit lang op een plek blijft. Het woord digital ervoor wat staat voor digitaal verwijst naar het stukje digitaal (werk) wat er wordt verricht. Digital Nomads zijn dan ook mensen die nooit voor een langere tijd op een plek blijven werken. Dat kan dus betekenen dat zij van stad naar stad gaan om te werken. Maar dat kan ook inhouden dat zij reizen over de hele wereld en daar steeds op nieuwe plekken te werk gaan. Sommige blijven een aantal maanden op een plek en bij andere is het slechts een kwestie van weken. Dit om zoveel mogelijk de wereld te verkennen en dan niet per se als een vakantie want er moet ook gewerkt worden. Voor dit werk hoef je niet per se een eigen onderneming te hebben, maar het is ook mogelijk als u voor een werkgever werkt.

 

Het is erg belangrijk om een goeie laptop te hebben waarmee je kan werken en een telefoon waarbij je ook makkelijk de sim kan switchen in het buitenland. Een van de belangrijkste dingen is dat je stroom hebt zodat je de benodigde apparaten kan opladen zodra dit nodig is. En ook wi-fi is belangrijk, aangezien je vooral bezig bent met online werken is het belangrijk dat je een goed wifibereik hebt. Dat kan zijn dit je op je verblijf internet bereik hebt of dat je anders in de buurt een café hebt of een andere accommodatie die voldoen aan de behoeftes waarnaar u zoekt voor een werkplek.  Apps zoals Skype zijn erg handig vooral als je daar ook tegoed op hebt zodat je niet iedere keer contacten over hoeft te zetten mocht u switchen van simkaart. En is het erg handig om te weten in welke tijdzones jouw contactpersonen zitten mocht je in het buitenland te werk gaan. Kortom ziet u het wel zitten om veel meer te reizen en tijdens die reizen ook nog te werken zou ik het u aanraden om het een paar maandjes uit te proberen. En mocht het u bevallen kunt u zelf ook een echte Digital Normad worden.

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *