Mijn naam is Destiny en ik ben 19 jaar ik volg de opleiding junior accountmanagement op het ROC van Flevoland. In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met kickboksen, films kijken, lekker eten en door de weeks ben ik werkzaam bij Noisse Acquisitie. Eén van de dingen waar ik daar nu mee bezig ben is het schrijven van blogs. Bij Noisse Acquisitie zijn wij constant bezig met het internet, omdat wij werken met social media. Wij onderhouden de social media accounts van onze klanten. Het maakt niet uit waar dat gebeurt, als de taken maar worden uitgevoerd en de doelen worden behaald. Je kunt wel een beetje zeggen dat ik een digital nomad ben.

Digital nomads zijn mensen die via het internet hun werk uitvoeren, daardoor hebben ze geen vaste werkplek nodig. Vaak leven ze een “nomadisch” bestaan door veel te reizen en op die manier gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen. Het enige wat ze nodig hebben voor hun beroep is een goede internetverbinding, daardoor kunnen ze vanaf elke plek werken. Dit kan vanuit huis zijn, maar ook vanuit bijvoorbeeld internetcafés, bibliotheken of hotelkamers waar ook ter wereld. In principe is elke plek met een internetverbinding geschikt om taken uit te voeren die andere mensen meestal op een vaste plek uitvoeren en zo zie je nog eens wat van de wereld.

Er zijn tegenwoordig steeds meer beroepen die geheel of grotendeels online uitgevoerd kunnen worden, neem bijvoorbeeld schrijvers, vertalers, fotografen, videomakers, online marketeers, webdesigners, softwareontwikkelaars, grafisch designers, of online trainers. Je ziet ook vaak dat digital nomads meerdere beroepen combineren of leren zichzelf andere vaardigheden aanleren zodat ze wel een goede stroom van inkomen behouden.

Ik vind het een voordeel om onafhankelijk te zijn van een bepaalde plek want dat geeft meer vrijheid, je kunt zelf je dag indelen hoe jij dat wilt. Ook vind ik het fijn om vrijheid te hebben en te kunnen gaan en staan waar je wilt, terwijl je ondertussen gewoon de opdrachten kunt uitvoeren. Vaak is het zo dat digital nomads reizigers zijn die online werk verrichten maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, er zijn ook veel digital nomads die in hun eigen land blijven maar wel genieten van de vrijheid zoals wij bij Noisse doen. Wij hebben geen toestemming van een baas nodig om op vakantie gaan en als het nodig is kunnen we zelfs ons werk blijven uitvoeren op de vakantiebestemming. Irina is een moeder van 3 kinderen en dan is het fijn om niet afhankelijk te zijn van een vaste werkplek, want als er een studiedag is of een kind moet naar de dokter of tandarts dan is daar gewoon tijd voor en kan dat ingedeeld worden naar keuze.

Ook met sporten is het handig om wat flexibiliteit te hebben. Wij kickboksen allebei en kiezen er zelf voor of wij bijvoorbeeld om 11 uur ‘s ochtends even gaan sporten, tussen de middag of om 7 uur ‘s avonds na het werk. (of allebei). Wij vinden bij Noisse sport ook een belangrijk deel van ons leven, gezondheid is immers alles wat je hebt want als je ziek bent kun je niet werken en fysieke en mentale gezondheid zorgt voor betere prestaties. Wij gaan dan ook regelmatig naar de gym wanneer ons dat goed uitkomt. Om toch veel in contact te blijven met andere ondernemers nemen wij nemen vaak deel aan netwerkevents, want als digital nomad is het wel handig om een redelijk groot netwerk te hebben.

Ik vind het leuk om op deze manier te werken omdat ik veel vrije tijd heb en zelf mijn dag kan indelen, ik heb 3 zusjes en 1 broertje die veel aandacht eisen dus het is fijn om flexibel te kunnen werken. Ik doe mijn taken en nodig Irina via Google docs uit en zei geeft mij commentaar via Whatsapp. Voor ons is dit normaal maar voor typische kantoormensen is dit waarschijnlijk ongewoon.

Ik heb hierboven al een aantal voordelen benoemd maar er zitten ook wel wat nadelen aan. De kans dat je afgeleid wordt is groter omdat je misschien thuis zit met je kinderen, of ik in mijn geval met mijn broertje en 3 zusjes. Vaak denken mensen ook dat als je thuis kan werken dat je niet zo veel uitvoert maar in werkelijkheid heb je misschien wel heel veel te doen, en dat kan voor irritatie zorgen. Maar voor ons gaan de voordelen boven de nadelen, dus blijven we dit voorlopig op deze manier doen. Voor hoe lang? Dat zien we wel, want in een nomadisch bestaan weet je nooit hoe de toekomst eruit ziet, ook niet voor digitale nomaden.

 

Liefs Destiny


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *