Facebook is op dit moment misschien wel de grootste en meest gebruikte vorm van social media. Het netwerk kwam online in februari 2004 en is opgericht door Mark Zuckerberg. Het was eerst een besloten groep die gebruik kon maken van het netwerk tot er in 2006 een optie kwam om je zelf te registreren met een e-mailadres. Momenteel maken er maandelijks meer dan 2 miljard mensen gebruik van het netwerk.

 

Facebook is een applicatie waarmee je foto’s en video’s kan delen, maar je kan ook schrijven hoe je je voelt, wat je doet en met wie je bent. Alles wat jij op post komt te staan op jouw tijdlijn en dan kunnen jouw vrienden zien wat jij leuk vindt of waarmee jij bezig vindt. Mochten zij jouw post leuk vinden kunnen zijn klikken op de het bekende duimpje (emoji), ook kunnen ze die knop ingedrukt houden waardoor zij met een emoji kunnen laten zien dat ze het bericht leuk vinden. Er is ook een deel knop waarmee jij een bericht die je leuk vind kan delen op je eigen tijdlijn.

 

Facebook heeft sinds kort ook een mogelijkheid om een ‘’verhaal’’ te posten. Dit houd in dat je een filmpje of foto kan plaatsen en dan is het 24 uur lang mogelijk om het te bekijken, daarna verdwijnt de media voor iedereen.

 

Ook kan je op Facebookgroepen aanmaken, dit kunnen open maar ook besloten groepen zijn waarvoor je uitgenodigd moet worden. Hier maak je ook gebruik van een tijdlijn alleen alles wat je post wordt geplaatst op de tijdlijn van de groep en iedereen die erin zit kan het bekijken.

 

Tegenwoordig zit iedereen erop, jong en oud bedrijven en particulieren. Voor iedereen is er wel wat te zien wat interessant kan zijn dus mocht u het nog niet gebruiken zou ik u zeker aanraden om er is een kijkje op te nemen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *