Instagram is momenteel een van de meest bekende vormen van social media. Momenteel gebruiken dagelijks meer dan 500 miljoen mensen Instagram. Waarbij er meer dan 800 miljoen mensen maandelijks Instagram gebruiken. Instagram werd in het jaar 2012 gelanceerd in de maand october exclusief voor IOS apparaten, 2 jaar later werd er ook een versie voor Android toestellen op de markt gebracht. Sindsdien is de app uitgegroeid tot een van de meest gedownloade apps in de Play store en Google play.

 

Instagram is net als andere social media een platform waarop je foto’s en video’s kunt plaatsen van jezelf of van andere. Het heeft een like functie door 2 maal op het beeldscherm te tikken. Zo kun je laten zie dat je het gedeelde bericht leuk vind. Ook kun je bepaalde media opslaan in je eigen opgeslagen video’s zodat je die later terug kan bekijken door middel van het tikken op het ”lintje” icoontje rechtsonder in de media. Door op het pijltje te klikken kunt u de video of foto prive doorsturen naar vrienden. Door op het wolkje te klikken kunt u een reactie geven op de media en door een ”@” symbool toe te voegen en de Instagram naam van bepaalde personen kun je ze taggen in berichten, zij krijgen dan een melding en kunnen zien waarin zij getagd zijn.

 

Sinds kort is het mogelijk om op Instagram gebruik te maken van Instagram stories. Het principe is bijna hetzelfde als dat van Snapchat, je kunt video’s maken en direct posten en het is voor de komende 24 uur beschikbaar. Buiten dat om is het mogelijk om live te gaan op Instagram, dit houd in dat je kan filmen wat je doet en je kijkers live mee kunnen kijken.

 

Ook is er een mogelijkheid om te chatten met vrienden op Instagram. Daarvoor maak je gebruik van ”direct messenger” (DM). Hier kun je media delen met vrienden die je zojuist hebt gezien op Instagram en ook media uit je eigen foto’s. Verder kun je bij verkennen kijken naar berichten van mensen die je niet volgt met berichten waarbij je er zelf interesse in zou kunnen hebben. Instagram heeft vele mogelijkheden voor veel verschillende doeleinde dus raad ik iedereen aan deze appilicatie te gebruiken.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *