Ik heb er zelf ontzettend veel zin in, zeker omdat het laatste dagen zulk lekker weer is geweest. Dit jaar ga ik niet meer lopen met me familie maar gezellig voor het feesten en het uitgaan op koningsnacht.

Bij Koningsdag is alles een stuk goedkoper. We hebben zelf wel genoeg geld voor eerste hands, maar bij sommige artikelen, zoals een klok maakt het niet echt uit of het eerst of tweede hands is als hij maar goed werkt. Natuurlijk is het fijn als je alles nieuw kan kopen, maar me ouders willen voornamelijk me kleinere broertje leren dat niet altijd alles nieuw hoeft te zijn om er gebruik van te maken. Het kan ook enorm veel schelen in de kosten wat natuurlijk prettig is voor onze portemonnee.

Als klein kind kan je op vroege leeftijd al leren hoe je moet verkopen en hoe je je skills kan verbeteren, en daar is Koningsdag de perfecte gelegenheid voor. Als klein kind kun je al op Koningsdag een klein kraampje opzetten en dingen verkopen. Naast dat het ontzettend leuk is, ben je al bezig met een klein beetje geld verdienen en natuurlijk met sales. Aangezien je al een praatje houdt met een potentiële klant en hem probeert je product te verkopen.

 

Mijn tips als een neutrale loper :

  • Lekker vroeg met een bakje koffie opstaan, en daarna naar buiten want dan zijn er nog niet heel veel mensen en kan je rustig een kijkje nemen.
  • Niet te snel laten verleiden, iedereen gaat goed over hun product praten, terwijl het product het misschien niet eens meer (goed) werkt.
  • Meest belangrijke tip vind ik zelf is : Plezier hebben. Als je tas dan gevuld is met nieuwe spulletjes is dat alleen maar mooi meegenomen. Je moet er niet te hard aan gaan trekken denk ik.

Mijn tips als verkoper :

  • Voor je begint met het verkopen, allerlei redenen bedenken waarom jouw product beter is dan alle andere op de markt.
  • Als je kritiek krijgt, sterk in je schoenen te kunnen staan en de kritiek tegen te kunnen spreken op een nette en respectvolle manier.

Verder wens ik jullie allemaal erg veel plezier op koningsdag. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in !

Groetjes,

Rezan Kaya

 

 

 

 

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *