Snapchat is een applicatie voor zowel Android als Apple toestellen. Snapchat is uit gebracht in de maand september in 2011 en is sindsdien een van de meeste snelgroeiende social media app. Op dit moment wordt de app dagelijks meer dan 190 miljoen keer gebruikt en maandelijks door meer dan 300 miljoen mensen.

Toen Snapchat uitkwam was deze app erg uniek aangezien dat je anders dan bij de andere vormen van social media de geplaatste content maar 24 uur kon bekijken. En mocht je iets privé sturen naar een contactpersoon vervalt het bekijken van de snap direct nadat je het hebt geopend. Bij Snapchat werk je dan ook niet met een tijdlijn maar met “mijn verhaal”. Hierop kun je foto’s en filmpjes plaatsen van alles en nog wat en delen met je Snapchat vrienden. Na verloop van tijd kreeg snapchat steeds nieuwere updates zoals filters. Het werd toen mogelijk een fictief masker op je gezicht te plaatsen of je stem te vervormen. Ook kreeg je later de mogelijkheid om met gebruik te maken van je locatie de stadsnaam/wijk een eigen filter van te plaatsen.

 

Bij Snapchat is het ook mogelijk om je snaps op te slaan. Dit kan door je snaps in jouw herinneringen te plaatsen. Deze snaps zijn opgeslagen in Snapchat en vergen geen geheugen van je telefoon af, en ook is het mogelijk je snaps opnieuw te plaatsen op je story, prive door te sturen naar vrienden of op te slaan in jou telefoon geheugen. Snapchat bied ook een mogelijkheid om te chatten met snapchat contac personen en te video bellen, en tegenwoordig kun je ook groepsgesprekken aanmaken en met de hele groep video bellen.

Tegenwoordig zitten ook steeds meer bedrijven, sportscholen, voetbalclubs en bekendheden op snapchat. Ze gebruiken het vooral door hun nieuwe producten te promoten door het op “mijn verhaal’’ te plaatsen. Of bekendheden die snappen wat ze in het dagelijkse leven. Ook kun je er evenementen promotie van maken of geeft aan dat er een speciale sale aankomt. Ook zie je veel previews van artiesten de hun onuitgebrachte nummers op plaatsen. Of te wel Snapchat is een app met veel potentie en eindeloze mogelijkheden en zeker de moeite waar het uit te proberen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *