Afgelopen dinsdag waren Irina en ik voor Noisse Acquisitie bij de Zeepkistborrel in het gebouw van Places to Work in Almere.Wij zijn daar naar toe gegaan om gezellig te netwerken en nieuwe mensen te leren kennen, en natuurlijk ook om te borrelen (vooral de kroepoek was favoriet onder ons).Mede omdat wij partner zijn van de Zeepkistborrel is dit een van de netwerkbijeenkomsten waar wij regelmatig heen gaan.

Tijdens de borrel werden er een paar ondernemers geïnterviewd, waaronder ook ik voor Noisse, ik vertelde wie wij zijn, wat wij doen en wat ons doel is tijdens het netwerken. De laatste vraag vond ik best een leuke vraag en heeft mij even aan het denken gezet. Ons doel van het netwerken is om ons netwerk te verbreden, nieuwe mensen te leren kennen, een beeld te krijgen van wie de ondernemers in Almere zijn en mensen een beeld te geven over wat wij doen.  Het is altijd handig om verschillende ondernemers te kennen en door middel van netwerken verbreed je ook het aantal LinkedIn relaties die je hebt.

Vorig jaar ben ik voor het eerst begonnen met netwerken en ik moest daar erg aan wennen, het is dus de bedoeling dat je gaat praten met mensen die je nog nooit gezien hebt en als je dat niet gewend bent kan dat best eng zijn. Ik wist me nog niet zo goed een houding te geven en ik wist niet hoe ik een gesprek aan moest gaan met iemand. Maar ik ben ondertussen naar meerdere netwerkevents gegaan en heb ervaring opgedaan en nu kan ik er erg van genieten.

Omdat wij bij Noisse onder andere relatiebeheer bijhouden voor bedrijven is het natuurlijk heel belangrijk dat wij onze eigen relaties ook goed bijhouden en netwerkevents bijwonen is een voorbeeld daarvan. Wij leren nieuwe mensen kennen en voegen die vervolgens meestal toe op LinkedIn, misschien kunnen we dan in de toekomst iets betekenen voor elkaar. Als je je als bedrijf erg bezig houdt met social media is netwerken ook een manier om meer volgers te krijgen; je leert nieuwe mensen kennen en die kan je verwijzen naar je social media kanalen.

Ik heb tot nu toe al veel geleerd van netwerkevents en wanneer ik mijn eigen bedrijf heb zal ik zeker vaak naar netwerkevents gaan. Vind je het ook leuk om deel uit te maken van mijn netwerk? Voeg me dan toe op LinkedIn en zet maar in je uitnodiging dat je mijn blog hebt gelezen. Wie weet komen we elkaar ook eens in het echt tegen. https://www.linkedin.com/in/destiny-wegman-152ba313b/

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *