Koningsdag 2018! De dag dat in heel Nederland feest wordt gevierd. Deze dag is er door het volledige land echt van alles te doen. De ene persoon staat achter een doek en verkoopt zijn spulletjes op straat. De ander die viert feest in de vorm van festivals, kroegen, optreden en nog veel meer verschillende activiteiten.

Zelf vond ik het vroeger erg leuk om te verkopen, op die leeftijd kon ik natuurlijk nog niet werken dus was het altijd wel leuk om in een keer een mooi bedragje bij elkaar te kunnen rapen. Op jonge leeftijd leer je dan al een beetje onderhandelen omdat mensen altijd af willen dingen. Je voert een kort gesprekje met de klant en komt tot een bepaald compromis. Lukt dat niet wacht je op de volgende klant die er wel genoeg interesse in toont en jouw aanbod accepteert.

 

Er zijn ook andere manieren om een zakcentje te verdienen. Sommige mensen spelen spelletjes, van koekhappen tot tafelvoetbal. Waarbij weer een stukje reclame komt kijken. Heb jij een mooi apparaat tonen mensen al snel interesse. Vaak ziet het er ook veel makkelijker uit dan dat het is en zijn de prijzen in verhouding hoog. Een groot publiek erom heen trekt veel aandacht bij mensen die langs lopen dus heb je steeds een groter publiek erom heen staan.

Ook winkels gebruiken Koningsdag als vorm van marketing. Kijk maar naar supermarkten, die hebben bijvoorbeeld donuts met een oranje laagje en rood-wit en blauwe stippen en oranje tompoezen. Andere winkels verkopen (oranje) toeters, sjaals, petjes en schmink. Alles om gek te kunnen doen op Koningsdag.

Op Koningsdag zijn alle kroegen en terrasjes vaak helemaal vol. Mensen zoeken de gezelligheid op en willen daar vaak een hapje en een drankje erbij. Ook worden er veel bootjes verhuurd en zie je ze veel rondvaren met mensen erop die aan het feesten zijn en sommige barbecueën op de boot. Ook parkjes staan helemaal vol met mensen en tentjes waarbij er van alles te doen en te halen is.

Een van de problemen op Koningsdag is vaak het vervoer. Het openbaar vervoer is vaak een ramp en daarbij spreek ik uit ervaring. Overvolle treinen, trams en bussen zijn vaak een probleem en door de drukte vervallen die ook nog. Het is dan ook erg handig om op tijd van huis weg te gaan want je weet nooit hoe laat je precies aankomt. Ook op de fiets of scooter gaan is vaak een probleem i.v.m parkeergelegenheden die vaak ook overvol zijn.

Kortom, Koningsdag is niet alleen een groot feestdag voor jong en oud maar ook een erg leerzame dag voor de jeugd. Ze leren verkoopgesprekken en onderhandelen door met (potentiële) klanten te praten. Ook leren ze een stukje reclame en marketing voor je eigen kraampje om meer aandacht te trekken bij voorbijgangers. Dus wilt u samen met uw kind een gezellige en leerzame dag beleven is Koningsdag het juiste moment.

 

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *