Afgelopen week hebben wij ons kantoor als werkplek verruild voor de sportschool. Ons werkterrein was deze week Days Gym te Almere. Om te laten zien dat sales en topsport hand in hand gaan, hebben we een week lang alles gedaan op het gebied van topsport en hiermee verrassende resultaten geboekt zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Maar we hebben ook te maken gehad met tegenslagen. Het was een leerzame week.

De aanhouder wint

Als goede verkoper moet je in topconditie zijn. Sales is niet zo maar een vak wat iedereen kan uitoefenen. Oefening baart kunst en je moet echt beschikken over bepaalde vaardigheden en uiteraard veel doorzettingsvermogen. Daarom is het is zeker te vergelijken met topsport. Soms train je erg hard en heb je alsnog te maken met uitblijvende resultaten. Dit alles hebben wij aan den lijve ondervonden. Maar ook bij sDSCN1419ales geldt; de aanhouder wint. Soms moet je niet hard trainen, soms moet je slim trainen. Je moet wel altijd een doel voor ogen blijven houden. De meeste succesvolle salespersonen zijn meestal ook succesvol op andere gebieden (vaak sport) en weten ook als geen ander wat het betekent om om te gaan met tegenslagen, jezelf herpakken en doorzetten.

Vitaliteit is erg belangrijk

Om ervoor te zorgen dat wij onze focus houden hebben wij bij Noisse Acquisitie, Irina Ommen, Destiny Wegman en Kyana Bodo,  een ‘Sales is topsport week’  gehouden. Zo waren we elke dag, gehuld in onze La Taurina sportoutfit, te vinden in de sportschool en waren we bewust bezig met onze voeding. We zorgden dat onze gebalanceerde voeding verrassend smaakte met de kruiden van Dalamaya.  Deze gezonde break heeft een positieve invloed gehad op ons, want hierdoor kwamen we op allerlei leuke en nieuwe ideeën die we voor onze partners hebben kunnen bedenken. Eén  conclusie die we hebben mogen trekken is dat vitaliteit erg belangrijk is voor medewerkers; hierdoor kunnen zij nog beter presteren en is het ziekteverzuim erg laag. Voor bedrijven zijn hier meerdere programma’s beschikbaar en daar kan onze partner Strongfit nog veel meer over vertellen.

Wij zullen proberen deze trend in onze organisatie door te zetten

Maar ook andere vormen van training blijven belangrijk en dat is het verruimen van je kennis in je vakgebied. Hiervoor zullen wij binnenkort ook een salestraining volgen bij Oravi om zo onze vakkennis up to date te houden. Wij zullen proberen deze trend in onze organisatie door te zetten; gezond eten, veel bewegen, training en focus zodat wij in topconditie blijven! En wij hopen dat wij meerdere bedrijven kunnen inspireren om ditzelfde te doen. Voor leuke ideeën staan wij graag voor u klaar, wij zijn in elk geval in topconditie.

DSCN1450

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *