Twitter is een gratis social media kanaal waarmee gebruikers berichten kunnen posten van maximaal 280 woorden of tekens. Een bericht posten heet: Tweeten/Twitteren. Als je een tweet post dan kunnen mensen daarop reageren of eventueel retweeten. Dat houdt in dat die tweet van diegene ook op jou eigen pagina terecht komt. Natuurlijk kan je elkaar als account zijnde volgen net zoals elk ander social media platform. Twitter is opgericht op 21 maart 2006. En was tot nu toe een paar jaar geleden een ontzettend grote hype. Bijna iedereen zat op twitter: Normale burgers, Profvoetballers, bekende zangers/zangeressen noem maar op. Veel mensen gebruik nogsteeds twitter, maar door de opkomst van Instagram en Snapchat zijn wel minder mensen het gaan gebruiken.

Veel mensen gebruiken twitter als een soort vlog. Je post elke keer een bericht met wat je aan het doen bent. Soms kom je de gekste dingen tegen. Ik kwam paar jaar terug tegen dat iemand een tweet had geposts met als tekst: Ik eet nu met mijn rechterhand een sliertje spaghetti. Kortom, er wordt van alles getweet op twitter.

Ook heb je Trendingtopics op Twitter. Dat is een lijst met woorden of hastaghs waar op dat moment het meest over wordt geschreven/Getweet.  Sinds 2010 is er ook een landelijke en stedelijke Trendingtopic. Ook kan je mensen betrekken bij een tweet: Taggen. Als je een @ en vervolgens de naam van de pagina die je wilt linken add in je bericht betrek je een bepaald persoon/account bij je tweet.

Zelf gebruikte ik dag en nacht twitter, in 2012 was ik 24/7 wel op twitter. Het was erg verslavend voor mij en ik tweette ook de gekste dingen die je maar kan bedenken. Mijn vriendenkring gebruikte het ook allemaal dat maakte het 20x leuker. Ook volgde ik erg veel beroemdheden op twitter. Ik was altijd al benieuwd naar hoe het leven van een ontzettend bekend persoon er nou precies uitziet.

Op dit moment gebruik ik geen twitter meer. Twitter gebruikers zijn ontzettend gedaalt. Meeste mensen die nog echt op twitter zitten zijn beroemde voetballers, artiesten etc die hun informatie via daar delen. Dus bijvoorbeeld wanneer ze een show hebben of wanneer ze weer een wedstrijd spelen en hoe het verloop richting die wedstrijds verloopt.

Misschien wel interessant om te weten, twitter heeft best veel dingen bereikt en gewonnen hier een aantal voorbeelden :

 

  • Op 22 november 2009 werd het woord: Twitteren verkozen tot het woord van het jaar.
  • in augustus 2011 waren er ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland actief op twitter.
  • In september 2011 zaten er wereld wijd ongeveer 100 miljoen mensen op twitter te tweeten.
  • 18 mei 2015 had zelfs toentijdig president Barack Obama een account aangemaakt.

Kortom, Twitter is erg leuk en interessant om op te zitten en zeker de moeite waard om een account te openen.

Groetjes,

Rezan

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *