Twitter is een vorm van socialmedia waarbij er vooral gebruik word gemaakt van tekst, buiten de mogelijkheid dat er ook foto’s op gepost kunnen worden. Wat dan ook het doel is is om de vraag voor jezelf te beantwoorden “wat ben je aan het doen’’ of waar zit je nu mee/waar denk je aan. Middels die vragen kun je zogenoemde tweets maken, dat zijn posts net als hoe u ze kent op andere vormen van social media. Momenteel wordt twitter veel gebruikt door bekend heden maar ook veel politici maakt gebruik van het platform. Het platform telt dan ook meer dan 300 miljoen maandelijkse gebruikers en dagelijks worden er meer dan 500 miljoen tweets gepost.

Door dat twitter zoveel gebruikers heeft wordt het ook gebruikt voor promotie, naamsbekendheid te vergroten en potentiele klanten te bereiken. Ook maken sommige bedrijven er gebruik van om klachten van klanten te behandelen.

Op Twitter wordt er ook gebruik gemaakt van hashtags (#). Door in jouw tweets een hashtag te gebruiken komt jou post in een lijst te staan met andere posts met dezelfde hashtag. En mochten veel mensen dit doen wordt de hashtag trending. Dit zijn lijsten van hashtags die op dat moment veel worden gebruikt. Ook kan je iemand taggen in jou bericht door te een @ voor de twitter naam te plaatsen. Dit kan je doen wanneer het over die persoon gaat of wanneer die persoon ook aanwezig was. Diegene krijgt dan een melding en ziet die post ook snel, en kan dan bijvoorbeeld een reactie achterlaten.

Het gebruik ervan is eigenlijk best simpel vooral als u al bekend met andere vormen van social media. Want ook hier heb je een vind ik leuk knop en een knop om de tweet te delen. Dit heet re-tweeten dan kan je eventuele reactie erop geven en de post op jouw eigen pagina laten komen. En ook hier maak je gebruik van volgers en volgen. Zodra je iemand volgt kun je op de hoogte blijven van wat diegene allemaal doet of waar diegene aan denkt.

 

Net als Facebook en Instagram heb je op twitter een eindeloos bereik dus voor ondernemers is twitter een ideale manier van promotie. Maar ook voor particulieren is het leuk aangezien je nooit uitgekeken raakt aangezien er iedere seconde duizenden tweets worden verspreid. Dus neem is een kijkje op Twitter en wie weet is het wel wat voor u.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *