Instagram is een erg populair social media kanaal. Kinderen, Jongeren & ouderen ze gebruiken het allemaal. Instagram is een social media platform waar je allerlei foto’s en video’s kunt uploaden. Die je of zelf heb gemaakt of ergens gezien heb en je denk van : Hey deze foto vind ik leuk en wil ik graag publiceren. Mensen kunnen je foto’s en video’s ook liken en eronder reageren. Je hebt je eigen profiel met je eigen naam dus mensen kunnen je gemakkelijk opzoeken. Je kan je profiel open zetten, dat houdt in dat iedereen doe je opzoekt je account kan zien. Of je kan hem op prive zetten, dat houdt in dat alleen mensen je profiel kunnen zien die jou een verzoek hebben gestuurd en jij die verzoek hebt geaccepteerd. De app zelf is gratis. Instagram is onderdeel van het bedrijf van Facebook. Het werd op 6 oktober 2010 gelanceerd. Zelf gebruik in Instagram dagelijks, zelfs uurlijks, dus je kan wel zeggen dat ik een beetje verslaafd eraan ben ja. Al mijn vrienden gebruiken het ook en ik volg er ook voornamelijke grappige accounts op die ik altijd bekijk. Me standaard ochtend routine is ook altijd Instagram. Als ik net wakker word pak ik mijn telefoon en scroll ik een paar minuten lang even door mijn tijdlijn heen.

Sinds kort zijn er ook Instagram verhalen. Dat houdt in dat je een verhaal of video kunt posten en die maar 24 uur blijft. Net als op Snapchat dus. Hashtagh zijn er ook, dat betekend dat je onder je foto een hashtag kan plaatsen met een onderwerp. En als mensen die hashtag opzoeken dan komen ze bij jou foto terecht.

Instagram werkt ook met tags. Als je bijvoorbeeld samen met iemand op de foto gaat en diegene gebruikt ook Instagram kan je diegene op de foto taggen. Dan krijgt diegene te zien dat jij hem/haar heb getagd in die foto.

Als jullie nog geen Instagram gebruiken raad ik het wel zeker aan. Het is erg leuk om foto’s van elkaars vrienden te zien en af en toe te lachen om grappige foto’s en memes.

Groetjes,

Rezan


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *