We chat is niet zomaar een vorm van social media. Met We Chat zijn de mogelijkheden eindeloos. De app werd opgericht in januari 2011 en is sinds dien uitgegroeid naar een platform met meer dan 900 miljoen gebruikers over de hele wereld. We Chat is een app die meerdere functies bevat wat andere apps overbodig maakt.

We Chat heeft is erg breed dus buiten het feit dat je kan chatten met vrienden en familie, kun je ook nieuwe mensen ontmoeten door friend radar, shake of people nearby te gebruiken. Ook kan je hier dan ook gebruik maken van een tijdlijn waarop je bepaalde momenten en herinneringen kan delen. Ook kan je wereldwijd (video) bellen met de app en is het mogelijk om dat in groepen te doen waardoor je met meerdere mensen tegelijk kan bellen. Ook is er een manier van betalen via de app er zijn mogelijkheden om je verzekering om de hoogte te brengen van een ongeval, je stuurt gewoon die foto door van wat er is gebeurd en de verzekering kan het geld overmaken via die app. Ook kun je bijvoorbeeld een taxi bestellen of een trein ticket kopen, wil je naar de bioscoop koop je ook zo een ticket daarvoor met de app.

 

We Chat wordt op dit momenteel heel weinig gebruikt in Nederland. Het is een hele populaire app in China en kan bijna niet worden weggedacht. De app is erg handig en heeft veel potentie dus ga ik er zelf vanuit dat de app ook hier meer gebruikt gaat worden. In China gebruikt bijna iedereen de app. Er wordt veel gebruik gemaakt van de spraakfunctie in chat aangezien zij vele tekens zouden moeten gebruiken om een verhaal te vertellen.

 

Al wordt de app niet heel veel gebruikt in Nederland op dit moment is het wel mogelijk om het te gaan gebruiken. Er wordt dan ook geschat dat binnen nu en een paar jaar veel meer mensen de app gaan gebruiken wegens de voordelen die het met zich meebrengt. Maar ook buiten particulieren om zullen ook meerdere bedrijven de app gaan gebruiken aangezien de functies die de app heeft. Daarom kan ik u aanraden de app gewoon een keer uit te testen en kijken wat u er zelf van vind, en wie weet dat het over een paar jaar de grootste app is ook in Nederland.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *